Digital Marketing Consultant, Paid Search Open Application Digital Marketing Consultant, Social Media

Job description

Hi! Leuk dat je onze vacature bekijkt! Welkom bij dé social media en digital advertising expert. Ben je benieuwd waarom wij onszelf zo mogen noemen? Read on!

The Next Ad is een software (SAAS) bedrijf, met een toonaangevende positie in de markt en heeft in de afgelopen jaren een sterk social media en digital advertising platform ontwikkeld. Met ons social media management en advertentie platform stellen wij onze klanten in staat om de beste campagnes te draaien, voor de beste campagneresultaten.

Wij hebben technologie ontwikkeld om bedrijven in staat te stellen de hoogte ROI te behalen en budgetten op een strategische manier in te zetten. Als wij onze technologie overdragen aan onze klanten, willen we ervoor zorgen dat je klaar bent voor succes.

Door onze jarenlange ervaring op hoog niveau bij het ontwikkelen van social software, bieden wij tevens de beste services. De juiste combinatie van technologie en service stelt ons in staat om online advertentiecampagnes voor onze klanten winstgevend te schalen en de bedrijfsresultaten van onze klanten te laten groeien. We vertrouwen in de kracht van technologie en slimme algoritmen zoals onze automatische optimalisatie, in combinatie met de beste kennis ten behoeve van verhoogde efficiëntie en effectiviteit van campagneprestaties.

Wij zijn The Next Ad, dé Social Media en Digital Advertising Expert!

We werken vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam samen met een team van meer dan 50 experts in ons vakgebied om interne en externe klanten, van over de hele wereld, te bedienen. Dit doen wij als gewaardeerde Marketing Technologie Partner van Facebook en Google. Heineken, Under Armour, Sapje, Catawiki en Marc Jacobs zijn slechts enkele klanten die ons het vertrouwen geven hen verder te helpen. We zien onze klanten als gelijkwaardige partners en hun corporate missie is daarmee een integraal onderdeel van onze manier van denken.

Spreekt jou dit aan? Dan zijn we op zoek naar jou!

We zijn op zoek naar jou om ons team te komen versterken als:

Digital Marketing Consultant (m/v)

De Digital Marketing Consultant heeft als verantwoordelijkheid het adviseren bij, en uitvoeren van social media campagnes bij onze klanten. Hiermee realiseer je verdere uitbreiding van jouw portfolio, realiseer je omzetgroei en vergroot je de klanttevredenheid en draag je een significante bijdrage aan het ontketenen van de waarde die zij en wij als organisatie hebben.

Beschik je over een commerciële instelling, heb je een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel én heb jij een probleemoplossend vermogen, dan hebben wij bij The Next Ad een aantrekkelijke baan voor je!

DE BAAN

De digital marketing consultant die wij zoeken brengt als social media expert advies en strategie samen om de klanten in zijn of haar eigen portfolio zo goed mogelijk te ondersteunen. Anderzijds begrijp je wat ervoor nodig is om ook ons bedrijf verder te laten groeien en voel jij je verantwoordelijk voor jouw aandeel daarin.

Je signaleert en gaat proactief op zoek naar nieuwe opportunity’s bij bestaande klanten en onderneemt hierbij de noodzakelijke actie om dit voor elkaar te krijgen. Dit vertaalt zich dan ook in concrete nieuwe, als cross en upsell mogelijkheden en ben je verantwoordelijk voor het behalen en bewaken van een vooraf gestelde balans tussen omzet en gespendeerde uren.

Klantgerichtheid is jouw tweede natuur. Je onderhoud contact met jouw klanten om zo de relatie en klanttevredenheid te versterken en de commerciële groei en een langdurige samenwerking te bevorderen. Je vindt het te gek dat klanten voor jou kiezen, en daar loop jij graag de extra meters voor. Je bent dan ook altijd bereid je collega’s en klanten te helpen bij vragen die zij hebben over Google en Facebook.

Jouw kennis en ervaring in social media zet jij in om de campagnestrategie te ontwerpen en beheren voor jouw portfolio. Je creëert, analyseert en optimaliseert marketing campagnes, achterhaalt en beïnvloed (bestaande) marketing planningen en budget verdelingen, zodat jij hier het maximale uit haalt. Daarbij stuur je proactief aan op feature adoption en ben je verantwoordelijk voor de onboarding van nieuwe klanten en off boarding van bestaande klanten.

Het is vanzelfsprekend dat jij al deze handelingen op een juiste manier vastlegt zodat deze informatie altijd terug te vinden is. Je weet daarom altijd de juiste informatie te verstrekken uit onze tools en houdt deze ook goed bij.

Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel, je stelt je dus op als vraagbaak voor junior en senior collega’s en houdt betrokken collega’s tijdig en goed op de hoogte van lopende zaken. Maar ook schroom je niet om je collega’s van development te voorzien van informatie en feedback om onze producten te blijven verbeteren.

JIJ

Om een goede aansluiting te hebben binnen The Next Ad verwachten wij dat jij het volgende met je mee brengt:

 • HBO werk en/of denkniveau, met als voorkeur een opleidingsrichting in commerciële economie, marketing en communicatie, media of International business management;
 • 3-5 jaar ervaring als Google Campagne Manager.
 • Aantoonbare ervaring met het opzetten en beheren van campagnes met, in elk geval, Google Search, Display en Shopping. Facebook ervaring is mooi meegenomen.
 • Om de rol van Digital Marketing Consultant uit te kunnen voeren heb je de Blueprint certificering nodig. Je bent hiervan in het bezit of bent bereid om deze op korte termijn, via ons, te behalen.
 • Je bent communicatief vaardig;
 • Je hebt aandacht voor details en vind het prettig te werken met een takenpakket waarbij een hoge mate van afwisseling aanwezig is.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Spreek je ook Duits en Frans dan is dat een dikke pre.

Als digital marketing consultant ga je gaan werken op de afdeling Sales en Services en val je onder Services. Op deze afdeling bestaat uit ruim 10 directe collega’s en je rapporteert aan de VP Sales. Het gaat om een fulltime baan voor 40 uren per week. Ons kantoor is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken.

Ook bieden je goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Geld;
 • Pensioenvoorziening, omdat we ook graag verder kijken dan vandaag;
 • Elke maand direct je 8% vakantiegeld op je rekening;
 • 25 vakantiedagen, te gebruiken over de hele wereld;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Laptop en een telefoonvergoeding van 25 euro;
 • Een platte organisatie met een prettige en informele werksfeer waar jouw eigen zelfstandigheid en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel staan.
 • Regelmatig onwijs leuke borrels en feestjes!

Enthousiast?

Ben je enthousiast geworden over The Next Ad en zie jij uitdaging in de omschreven taken en verantwoordelijkheden? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en CV in onze email: jobs@thenextad.com.

Nog vragen?

Heb je een vraag over The Next Ad, de functie, onze feestjes of onze koffie? Anne of Judith beantwoordt hem graag!

Leave us your motivation and have a cup of coffee (or tea) with us!

Team leader

Iris Schoenmakers

Iris Schoenmakers

VP Sales

Professional description

VP Sales

visit my profile

Meet your team

Sammy Awad

Sammy Awad

Senior Digital Marketing Consultant

Oscar Kooij

Oscar Kooij

Senior Digital Marketing Consultant

Anthony Benoit

Anthony Benoit

Digital Marketing Consultant

Robin Mai Schroot

Robin Mai Schroot

Digital Marketing Consultant

Tari Janssen

Tari Janssen

Digital Marketing Consultant

Annebelle van Lieshout

Annebelle van Lieshout

Campaign Manager

Marielle Reuvers

Marielle Reuvers

Campaign Manager

Millie D'Arcangelo

Millie D'Arcangelo

Self Service Client Happiness Managers


Related jobs

You might also be interested in

Digital Marketing Consultant, Social Media